Na de Filou Run nu ook de Filou Classic: “Filou Classic belooft een groot succes te worden!”

 

Op zondag 22 maart 2020 vindt de allereerste editie van de Filou Classic plaats. Het evenement is een samenwerking van het Bierkasteel in Izegem, de Emelgemse Wielervrienden Club, de Wandelende Pekkers en PASAR Kachtem. “De inschrijvingen voor de verschillende cyclo- en wandeltochten lopen binnen. Er is zelfs interesse uit Nederland, Frankrijk en Duitsland”, aldus Bruno Lambert, PR-manager van het Bierkasteel.

 

De Filou Classic start op zondag 22 maart 2020 vanaf 7:30 uur in het Bierkasteel. Van daaruit kiezen mensen voor een cyclo- of wandeltocht. Voor de cyclotochten hebben de deelnemers de keuze tussen vier afstanden: 40 km, 60 km, 90 km of 125 km. Bij de wandeltochten zijn er zes opties: 5 km, 10 km, 15 km, 22 km, 30 km of 42 km. Na de tocht komen de deelnemers ook weer aan in het Bierkasteel in Izegem.

 

Start en aankomst in het Bierkasteel

 

Bij de start aan de hoofdingang van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck wordt iedereen hartelijk verwelkomd met een gratis kopje koffie. Onderweg voorziet de Emelgemse Wielervrienden Club de nodige bevoorrading om iedereen op de been te houden. “Na de cyclo- en wandeltochten zijn alle deelnemers van harte welkom voor een gezellige afterdrink in Michelle’s Pub. Ook zullen er een aantal foodtrucks plaatsnemen op het domein van het Bierkasteel om de hongerige magen te vullen”, vertelt Bruno Lambert.

 

Fietsers kunnen hun fietsen na de tocht achterlaten in een afgesloten fietsparking op het terrein van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Inschrijven kan via de website www.filouclassic.be of de dag zelf in het Bierkasteel.